Следвайте Гласове в ТелеграмБюджетът на Асен Василев не излиза с 12

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБюджетът на Асен Василев не излиза с 12
Коментари Харесай

Делян Добрев: Заради бюджета на Асен Василев може да се стигне до черните сценарии

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Бюджетът на Асен Василев не излиза с 12 милиарда, това сподели министър Велкова, и това беше значимата информация. Иначе може да се стигне и до черните сюжети, а може и да не се. “ Това разяснява Делян Добрев от ГЕРБ.

Вчера се появи информация  за съществуване на отчет, изпратен от Министерството на финансите към Министерски съвет, в който е посочено, че е допустима смяна на заложения курс към единната валута поради настоящото положение на държавните финанси.

„ Ако дупката се свие до 5 милиарда,  до 3% от Брутният вътрешен продукт, ще успеем да се измъкнем, само че в случай че си остане 12 милиарда тази дупка в границите на няколко години, тогава черните сюжети, които чертаеше министър Велкова - нищо чудно да се случат “, сподели той.

Добрев изясни, че бюджетът на Асен Василев „ е неприятен “.

„ От него може да последват страховити неща - а дупката от 12 милиарда щеше да стане 15-20 или тъй като нямаше болшинство всички политици в Народното събрание се пробват да се харесат на гласоподавателите “, сподели още Добрев.

Според него всичко зависи от това дали ще има държавно управление след изборите. Той добави, че трябват съществени промени в бюджета, с цел да се оправим с възходящата инфлация.

 

 

Добрев разяснява и фискалният запас.

„ Вчера Асен Василев, който е някогашен финансов министър, два пъти обърка фискалния запас с 4 милиарда. Това не са 4 лева, не са 4 милиона, това са 4 милиарда лв. неточност. За какъв финансов министър въобще приказваме и си помислих, че може да е неволна неточност. Може да е имал поради някой интервал от преди този момент и ревизирах всичко и тези интервали ревизирах. Проверих и останалите, всички интервали от началото на годината “, сподели той и сподели бюлетин, който, по думите му, излиза всяка седмица в уеб страницата на Българска народна банка.

 

Снимка: bTV

„ Изуми ме, че тази информация не се разгласява на уеб страницата на Министерството на финансите, а се разгласява на уеб страницата на Българска народна банка. Той даже това не знае и излиза всяка седмица, не веднъж месечно. В тази информация на никое място няма 16,4 т.е. това е една тлъста неистина която се повтаря от всички от „ Продължаваме промяната “, изясни Добрев.

Той сподели и какъв брой е дългът ни.

" Има диаметрално разминаване от това, което те споделят. Дългът все още е 40 милиарда. От 29 милиарда е повишен за 40 милиарда откогато ГЕРБ не е на власт. Сложете новите 12 милиарда на Росица Велкова и ще станат 52. Ако продължим по този начин, идващите няколко години с по 12-15 това са милиарди без нови разходни политики - ще стигнем 70-80 милиарда “, съобщи Делян Добрев.

 

Снимка: bTV

По думите му и инфлацията у нас е най-висока от европейските страни поради актуализациите на бюджета.

„ Преди месеци от „ Продължаваме промяната “ се оправдаха с войната и че тя е отговорна за инфлацията. Докато ГЕРБ беше на власт инфлацията беше 2%. Инфлация през юли доближава 15%. След всяко пипане на бюджета инфлацията скача. Изходът е да има държавно управление и да се направи бюджет със съответните промени, които да понижат инфлацията “, добави още Добрев.

Според него инфлацията у нас е най-висока от европейските страни поради актуализациите на бюджета и сподели информации на Евростат, в които се съпоставят индикаторите у нас и в Европа.

Той изясни, че в случай че ГЕРБ завоюват изборите и създадат държавно управление - ще предложат да спрат да се вършат проинфлационни бюджети. 

Инфо: бТВ

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР